O mare bancă dispare din România, se întâmplă din 3 ianuarie 2023: ce se întâmplă cu creditele, ce trebuie să știe clienții

banca oameni crediteO mare bancă din România și-a schimbat proprietarii și, de pe 3 ianuarie, va dispărea de pe piața din țara noastră. În contextul în care foarte mulți clienți vor fi afectați de schimbare, gigantul a venit cu mențiuni importante.

Din primele zile ale anului viitor, EximBank va prelua întreaga activitate a Băncii Românești, în timp ce aceasta din urmă va dispărea de pe piața autohtonă în urma unui proces de fuziune prin absorbție. Integrarea celor două bănci vine la pachet cu mai multe schimbări importante pentru clienți cu o mențiune foarte importantă. Toate conturile și produsele deținute la Banca Românească se vor transfera în mod automat la EximBank înainte de finele acestui an, maxim pe 30 decembrie până la finalul zilei.

Dispare Banca Românească, este înlocuită cu EximBank

Începând cu 3 ianuarie 2023, EximBank va înlocui Banca Românească. Toți clienții împreună cu creditele, cardurile și toate celelalte servicii vor fi transferați în mod automat de la una la alta. „Acest lucru nu aduce schimbări majore pentru că EximBank va menține beneficiile pe care le ai deja din colaborarea cu Banca Românească și îți va oferi acces la o gamă variată de produse și servicii bancare”, subliniază banca.

Indiferent dacă vorbim de persoane fizice sau juridice, toate produsele și serviciile de care s-au bucurat la Banca Românească vor ajunge la EximBank, fără să fie necesară vreo deplasare din partea clienților sau vreun telefon. Dacă vrei să accezi propriile conturi în cadrul Băncii Românești, mai ai timp până pe 30 decembrie 2022. La finalul acelei zile, toate produsele și serviciile vor fi transferate la noul proprietar al băncii.

Conturile IBAN nu se modifică, iar soldurile conturilor se preiau integral de EximBank la finalul zilei bancare de 30 decembrie 2022. Unităţile bancare cu care s-a lucrat până în 2023 nu se modifică, aceasta vor deveni EximBank. Cardurile vor putea fi utilizate fără restricții și în aceleași condiții până la expirare. Între 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, este posibil să apară unele întreruperi în funcționarea cardurilor, dar acestea vor fi notificate în timp util, conform Economica.net.

Aplicația e-bancamea nu se modifică putând fi accesată din 03 ianuarie 2023 cu elementele de autentificare utilizate în prezent. Între 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, este posibil să apară întreruperi în funcționarea aplicației e-bancamea, dar acestea vor fi notificate în timp util. Pentru mai multe detalii legate de tranziția de la o bancă la alta, puteți accesa www.bancaromaneasca.ro (până la 31 decembrie 2022) și pe www.eximbank.ro, potrivit playtech.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *