FOTO! Violența și bullying-ului din școli, probleme discutate de reprezentanții Inspectoratului Școlar și ai Inspectoratului de Poliție Botoșani

Astăzi, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a avut loc o ședință de lucru pe tema violenței școlare și a bullying-ului, la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Botoșani, inspectorul școlar general, prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc și inspector școlar general adjunct, prof. Cristina Maria Bălăucă,  iar din partea Biroului de Siguranță Școlară a IPJ Botoșani, comisar sef Gheorghiescu Daniela.

În cadrul ședinței s-au punctat aspecte legate de violența din școli, bullying, punându-se accent pe acțiuni de prevenire a acestor fenomene, dar și de intervenție, atunci când aceste fenomene sunt sesizate în unitățile de învățământ, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Pentru realizarea obiectivelor propuse s-a accentuat necesitatea comunicării eficiente între toți actorii implicați în educație, implicarea tuturor în activități comune de prevenție, dar și sesizarea imediată a factorilor decizionali atunci când se impune.

Următoarea ședință de lucru va avea loc în luna ianuarie, în cadrul ședinței Consiliului Județean al Elevilor, la care vor participa toți reprezentanții consiliilor școlare din unitățile de învățământ din județul Botoșani, reprezetanții IȘJ și cei ai Biroului de Siguranță Școlară.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *