Ce trebuie să faci dacă ești martorul unui conflict între persoane care au consumat băuturi alcoolice sau droguri. Specialiștii Antidrog Botoșani: Nu interveniți, ci…

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani oferă o serie de sfaturi pentru persoanele care sunt în situații neplăcute din cauza celor care consumă droguri sau băuturi alcoolice, mai ales în această perioadă a anului.

„Pentru ca în aceste zile să fim în siguranță, vă recomandăm să manifestați prudență în relațiile cu persoanele necunoscute și să solicitați ajutor atunci când dumneavoastră sau persoanele apropiate sunt în pericol. Totodată, atunci când sunteți martorul sau victima unui conflict în care sunt implicate persoane care au consumat băuturi alcoolice sau droguri, vă recomandăm să nu interveniți, să rețineți cât mai multe detalii și să sunați la numărul unic de urgență 112”, este mesajul celor de la Antidrog.

Aceștia reamintesc că un consum excesiv de alcool sau substanțe psihoactive influențează negativ și performanța de conducere a unui autoturism, contribuind la creșterea riscului de accidente rutiere grave. Aceste substanțe afectează funcția vizuală și de percepție, ceea ce poate genera o conduită agresivă în conducere, cu depășiri periculoase, creșterea vitezei, nerespectarea unor indicatoare sau marcaje rutiere. De asemenea, unele droguri încetinesc viteza de reacție în anumite situații limită, ivite brusc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *