Fotbalul – caracteristici și reguli

Regulile fotbalului privind echipamentul, terenul de joc, conduita participanților și stabilirea rezultatelor sunt construite în jurul a 17 legi. Consiliul Asociației Internaționale de Fotbal, format din delegați ai FIFA și ai celor patru asociații de fotbal din Regatul Unit, este împuternicit să modifice legile.

Ce semnifică acest joc?

Scopul fotbalului este de a manevra mingea în poarta echipei adverse, folosind orice parte a corpului, cu excepția mâinilor și a brațelor. Câștigă echipa care marchează mai multe goluri. Mingea este rotundă, acoperită cu piele sau alt material adecvat și umflată trebuie să aibă 68–70 cm în circumferință și 410–450 grame în greutate. Un joc durează 90 de minute și este împărțit în reprize. intervalul de pauză durează 15 minute. Arbitrul poate adăuga timp suplimentar pentru a compensa opririle din joc, de exemplu, accidentările jucătorilor. Dacă niciuna dintre părți nu câștigă și dacă trebuie stabilit un învingător, se joacă prelungiri și apoi, dacă este necesar, pot fi executate o serie de lovituri de departajare.

Jucătorii poartă tricouri cu numere, pantaloni scurți și șosete care desemnează echipa pentru care joacă. Cele două echipe trebuie să poarte uniforme identificabil diferite, iar portarii trebuie să se distingă de toți jucătorii și oficialii de meci. Citește mai mult pe onlinesportfogadás.com.

Regulile jocului

Au existat puține modificări majore ale legilor fotbalului în secolul al XX-lea. Într-adevăr, până la schimbările din anii 1990, cea mai semnificativă modificare a regulilor a venit în 1925, când regula offside a fost rescrisă. Anterior, un jucător de era în ofsaid dacă, atunci când i-a fost pasată mingea, mai puțin de trei jucători adversi se aflau între el și poartă. Schimbarea regulilor, care a redus numărul necesar de jucători la doi, a fost eficientă în promovarea mai multor goluri. Pierderea de timp a fost abordată prin forțarea portarilor să îndepărteze mingea din mână în termen de șase secunde și prin scoaterea de pe teren a jucătorilor accidentați cu targa. În cele din urmă, regula offside a fost ajustată pentru a permite atacatorilor care sunt la egalitate cu penultimul fundaș să fie în joc.

Interpretarea regulilor fotbalului este puternic influențată de contextele culturale și de turneu. Ridicarea picioarelor peste nivelul taliei pentru a juca mingea este mai puțin probabil să fie penalizat ca joc periculos în Marea Britanie decât în ​​sudul Europei. Jocul britanic poate fi la fel de indulgent în a pedepsi placajul din spate. FIFA insistă că decizia arbitrului este definitivă și este reticentă să întrerupă fluxul de jocuri pentru a permite evaluarea video a deciziilor marginale. Cu toate acestea, cele mai semnificative modificări sau reinterpretări viitoare ale regulilor fotbalului pot folosi o tehnologie mai eficientă pentru a ajuta oficialii de meci. Dovezile video de după meci sunt folosite acum de comitetele de disciplină ale fotbalului, în special pentru a judeca jocul violent sau pentru a evalua performanțele arbitrilor de meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *