Familii cu mulți copii din Botoșani ajutate de un donator anonim. 50.000 lei a donat pentru nevoiași

Gigi Becali s-a alăturat efortului de a sprijini familiile de preoţi cu mulţi copii din judeţele Iaşi, Vaslui şi din întreaga Basarabie. Conform reprezentanţilor Arhiepiscopiei Iaşilor, a donat 415.000 euro pentru 74 de familii de preoţi cu mai mult de 5 copii, respectiv 415 copii cărora le-a oferit câte 1.000 de euro de fiecare copil. În mod concret, a oferit aceşti bani pentru 68 de copii din Mitropolia Basarabiei (12 familii), 73 de copii din Episcopia Huşilor (13 familii); 274 de copii din Arhiepiscopia Iaşilor (49 de familii).

Altor 10 familii cu mulţi copii (între 9 şi 12 copii) din judeţele Iaşi, Neamţ şi Botoşani, prin bunăvoinţa unui donator care a dorit să fie anonim, li s-au oferit zilele acestea 50.000 de lei, scrie Ziarul de iasi.

Aceste donaţii se alătură activităţii social-filantropice pe care Arhiepiscopia Iaşilor o desfăşoară, conform ultimului raport prezentat pe anul 2021, aceasta fiind în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, constând în asistenţă socială, burse de studii pentru copii care provin din familii numoaroase, cantine, centre de zi, îngrijiri medicale, construirea de case şamd

„Criteriul judecăţii lui Dumnezeu va fi mila arătată faţă de cei care au nevoie de ea. Or, familiile numeroase, dincolo de frumuseţea lor extraordinară, de exemplul de solidaritate pe care îl arată, întâmpină uneori şi dificultăţi. De aceea, orice sprijin venit pentru copiii acestor familii este mereu binevenit. Implicarea Bisericii în asistenţa socială este atât o vocaţie spirituală, cât şi o necesitate practică”, Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *