Trei copii au ajuns la Botoșani după ce casa le-a fost distrusă de bombe. E primul Crăciun departe de locul lor natal

Inquam Photos / Alex Nicodim

Copiii refugiați din Ucraina care au ajuns în atenția organizației Salvați Copiii România, fiind asistați umanitar, împreună cu familiile lor, au povești greu de dus, chiar și pentru un adult. Sunt copii care și-au abandonat casele, școlile și, în majoritatea cazurilor, tații. Unii dintre aceștia au murit.

Cei trei frați rămași fără casă

Anna, în vârstă de 7 ani, Anton, de 16 ani și Luca, de 4 ani, au ajuns în România la începutul lunii martie, la puțin timp după ce a început un război care nu s-a terminat, deși cei trei frați au sperat toată vara că se vor putea întoarce acasă. Ei au plecat din Harkov spre Republica Moldova, după ce casa lor a fost avariată de bombe.

Acum locuiesc în Botoșani, unde copiii mai mari învață online, conform programei din Ucraina (clasa a I-a și clasa a X-a), iar băiatul de 4 ani merge la grădiniță în Botoșani. Toți merg la cursuri de învățare a limbii române. Tatăl lor, care a venit cu ei, s-a întors în Ucraina, iar mama a intrat în programul de asistență umanitară al Salvați Copiii România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *