Crăciun de poveste pentru botoșăneanca devenită cea mai valoroasă canotoare a lumii. „E mai mare dragul să-i vezi pe copii venind la colindat”

Ce poate fi mai frumos decât un Crăciun sărbătorit într-o zonă a României în care tradițiile specifice lunii decembrie sunt păstrate de sute de ani. Născută într-un astfel de loc, în comuna Avrămeni, județul Botoșani, Simona Radiș, campioană olimpică, mondială și europeană la canotaj, povestește cu emoție despre acel Crăciun al copilăriei pe care și-ar dori să-l retrăiască măcar o singură dată, scrie prosport.ro.

„Cel mai frumos Crăciun al meu a fost când eram mică. Înainte de a mă apuca de sport. Îmi aduc aminte că a fost o iarnă ca în povești. Cu zăpadă până la genunchi, cu miros de cozonac și prăjituri pregătite cu drag de mama. Cu colinde și voie bună. Mergeam toată ziua la colindat alături de sora mea , iar seara stăteam pe sobă să ne încălzim și ne bucuram de darurile pe care le primeam. Povestesc cu multă emoție despre acele clipe. Nici un alt Crăciun nu le va putea înlocui vreodată”, a declarat Simona Radiș pentru ProSport.

Abia revenită în țară pentru scurta vacanță de iarnă, Simona a plecat imediat spre casă.

„Dacă în copilărie nu ratam nici un Crăciun pentru a merge cu colindul, acum eu sunt cea care primesc colindătorii. Le ofer cu drag, covrigi, nuci, portocale, cozonac și bănuți. E mai mare dragul să-i vezi pe copii venind la colindat”, a adăugat cea mai valoroasă canotoare a lumii.

După Revelion, mai precis pe data de 4 ianuarie, componenții loturilor de canotaj se vor întoarce în pregătire, la Piediluco, în Italia.

„Ne așteaptă un an greu, cu multe competiții. Ne dorim să demonstrăm că, într-adevăr, suntem o forță la nivel mondial, că suntem cei mai valoroși din lume”, a punctat Simona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *