Ajutor incredibil pentru profesorul din Botoșani, care are nevoie de recuperare medicală din cauza unor probleme grave de sănătate. „Sunt copleșit și de-a dreptul emoționat de mobilizarea excepțională”

Profesorul Luigi Ionescu, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, a primit ajutor atât din partea colegilor din învățământ, a elevilor, a foștilor elevi, cât și a prietenilor. Acesta are nevoie de recuperare medicală în urma unor probleme grave de sănătate: un infarct și un accident vascular cerebral.

„Sunt copleșit și de-a dreptul emoționat de mobilizarea excepțională de care au dat dovadă colegii mei, inspectori școlari, directori, cadre didactice sau personal auxiliar din unitățile de învățământ din județul Botoșani. S-a reușit strângerea unei sume de aproape 80.000 de lei în cadrul campaniei care-i este destinată profesorului Luigi Ionescu, de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”. Domnul profesor a suferit un infarct și un accident vascular cerebral, iar costurile pentru recuperarea medicală au depășit, de mult timp, posibilitățile materiale ale familiei. Mă înclin în fața tuturor celor care au donat din puținul lor, pentru că iată, împreună am reușit să facem ceva care să conteze și să aducem bucurie în preajma Crăciunului pentru profesorul Luigi Ionescu, soția și fiicele sale. Am dat dovadă de o solidaritate extraordinară în fața unor persoane care suferă, și sperăm că în curând, îl vom revedea printre elevi, pe colegul nostru”, a spus inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.

Un profesor înțelegător, calm și cu foarte multă răbdare

Deși ar fi avut dreptul sa rămână în concediu 12 luni, după 6 luni, din dragoste pentru meseria sa, s-a întors la școală, alături de elevii și colegii săi. Datorită implicării acestuia în foarte multe activități școlare și extrașcolare, domnul profesor este unul dintre cei mai apreciați, nu doar de cadrele didactice, cât și de elevii săi, fiind descris: „înțelegător, calm și cu foarte multă răbdare”.

In data de 19 iulie 2022 a suferit un AVC foarte grav, în urma căruia rămas cu hemiplegie pe partea stângă. Dumnezeu a făcut să îi apară în cale acelasi doctor minunat, Bogdan Ursu, care a fost alături de familie încă o dată. De atunci, luptă prin spitale să se refacă și să învingă paralizia. Familia a apelat, din disperare, la un spital din Iași, unde cheltuielile de spitalizare și tratament sunt foarte mari(1000 lei/zi), cheltuieli care cu ajutorul prietenilor, colegilor si familiei s-au acoperit in primele 4 luni.

Tatăl a trei fete, din care cea mai mica are doar 10 ani, are mare nevoie de ajutor pentru a i se valorifica șansa unică de recuperare, unde, din păcate, cheluielile pot ajunge și la 30.000 lei/lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *