„N-au murit colindătorii”! Spectacol de Crăciun pentru mărturisirea Nașterii Domnului

Marți, 20 Decembrie a avut loc la Căminul Cultural din  localitatea Nicșeni, a doua ediție a spectacolului de Crăciun ,,N-au murit colindătorii!” organizat de către Școala Gimnazială,,Mihai Constantineanu” Dorobanți în colaborare cu Parohia ,,Sf. Apostol Toma” și Primăria Nicșeni. Spectacolul a debutat cu un cuvânt de introducere, susținut de către profesorul George Brînzei, promotorul activității în care a evidențiat rolul pe care această perioadă îl are în  viața noastră, cât și în ideea conceperii serbării.

,,De Crăciun suntem chemați să fim copii, sa privim spre orizontul Nașterii lui Hristos, să aprindem ,,lumina cunoștinței” pe care prin post și iubire de aproapele am fost chemați să o descoperim. Totodată aceste sărbători ne aduc aminte de copilărie și ne dau șansa de a fi călăuze copiilor ce astăzi se abat tot mai mult de la misiunea cea asemenea magilor de la Răsărit. Spectacolul de azi, este rezultatul comuniunii, comunicării și conlucrării dintre cele trei instituții care îi au ca model pe cei trei Magi ce împreună au adus ce aveau mai bun la ieslea din Bethleem!”

În cadrul serbării a participat grupul de colindători ai Parohiei Nicșeni, condus de către doamna Asistent Medical Lupu Micșunica, dar și grupul de colindători al Bisericii Adventiste Dorobanți, coordonat de doamna Profesor Ciobotaru Anca, ce au adus nu doar bucurie, ci și comuniune și unitate în desfășurarea spectacolului.
Invitat la spectacol a fost și Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei condus de domnul Dirijor Gabriel Corolea.

Printre surprize s-au numărat copiii de la Școala Dacia, coordonați de doamna Învățător Coca Dumitriu,  cât și copii ai cadrelor didactice de la Școala Dorobanți.
Tot în cadrul evenimentului, a fost jucată piesa de teatru ,,Nașterea Domnului” de către elevii din comună.

La eveniment au participat atât domnul Primar Claudiu Bulboacă, doamna Viceprimar Marcela Pătrar, împreună cu angajații Primăriei, dar și Părintele Paroh Dumitru Adăscăliței.
Invitat și la această activitate a fost Părintele Cristian Buhaciuc, Misionar Protopopesc al Protopopiatului Botoșani, dar și domnul Profesor Cosmin Melinte!

,,Mulțumim tuturor autorităților locale, tuturor cadrelor didactice implicate și tuturor copiilor care s-au ostenit în bună desfășurare a acestui eveniment! Mulțumim doamnei Director Marilena Mihai, pentru împreuna-lucrare prezentă în toate activitățile de până acum! Mulțumiri aducem doamnei Învățător Pîrlog Rodica, pensionară, dar încă implicată în toate evenimentele din acest an! Mai trebuie să mulțumim pentru prezență Părintelui Protopop Misionar, cât și invitaților ce ne-au amplificat bucuria! Mulțumiri aducem și domnului Fotograf Iulian Maxim care a ales, în mod benevol, să ne creeze amintiri ale acestui eveniment! Dorindu-vă pace în inimi și lumină în suflet, vă mulțumim și dumneavoastră petru prezență și răbdarea de a sta până la final!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *