FOTO & VIDEO! Sute de botoșăneni au participat la concertul de colinde „Bucuria Nașterii Domnului”, alături de ÎPS Teofan și Efrem Vatopedinul

Luni, 19 decembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din Botoșani a fost gazda tradiționalului Concert de colinde „Bucuria Nașterii Domnului”, organizat de Protopopiatul Botoșani. La eveniment au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și părintele arhimandrit Efrem Vatopedinul din Sfântul Munte Athos.

Bucuria Nașterii Domnului Hristos a fost vestită în acest an de către patru coruri din județ: Corul „Anima Musicae” al Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, dirijat de prof. Alexandru Mocanu, Corul de fete al Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, dirijat de prof. Laurențiu  Palade, Corul „Filotheos” al Seminarului Teologic Liceal „Sf. Gheorghe” Botoșani, dirijat de prof. Gheorghiță Bulboacă și, respectiv, Corul „Heruvimii” al Protopopiatului Botoșani, dirijat de părintele Emanoil Vasile Crețu.

În continuarea evenimentului, părintele Efrem Vatopedinul a adresat un cuvânt celor prezenți la eveniment, iar la final, după cuvântul de binecuvântare rostit de Părintele Mitropolit Teofan, publicul a cântat „O, ce veste minunată!”.

”Ascultându-l pe părintele stareț Efrem, vorbindu-ne despre filosofii lumii antice, care intuiau venirea Dumnezeului Om într-o bună zi printre oameni, vorbind despre magii care au plecat din Persia, din Iranul de astăzi, călătorind până la Betleem, am văzut într-adevăr în această seară călătoria magilor din Iran până la Betleem. Cele patru coruri care s-au prezentat în fața noastră căutau drumul către peștera din Betleem. Căutau în stânga, căutau în dreapta, se opreau, mergeau mai departe, până au ajuns acolo. După acest pelerinaj îndelungat al magilor-colindători din această seară, am ajuns în fața peșterii. Iar acolo, părintele stareț Efrem a încercat să ne introducă, atât cât poate mintea și inima noastră, să ne spună ce s-a întâmplat acolo: Marea taină a preluării de către oameni a tainei și înrădăcinarea ei astăzi, în inimile oamenilor, a rostit la final Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Tot ieri, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, părintele Efrem Vatopedinul a poposit în ținutul Botoșanilor. La ceasul amiezii, delegația a sosit la Mănăstirea Zosin, unde gheronda Efrem a ținut un cuvânt duhovnicesc în cadrul sinaxei cu monahii și monahiile din județul Botoșani, informează doxologia.ro

Sursa foto: doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *