FOTO! Au fost acordate bursele școlare “Profesor Doctor Constantin Manolache”. Cine sunt elevii care vor primi 6.000 lei pe an

Clubul Rotary Botoșani a anunțat câștigătorii Burselor școlare “Profesor Doctor Constantin Manolache” oferite pentru anul școlar 2022-2023.

La evenimentul găzduit de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani au fost prezenți bursierii câștigători, membri ai Rotary Club Botoșani precum si echipa de conducere a Inspectoratului Școlar Județean.

 Astfel, Clubul Rotary Botosani a decis să acorde prin proiectul “Ajută un copil să învețe!”  – Bursa școlară “PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE“, pentru anul școlar 2022-2023 un număr de 5 burse, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unei premise în lansarea acestora spre studii superioare.  În urma evaluării dosarelor aplicanților, Comisia de Acordare a Burselor  a stabilit elevii câstigătorii, acestia fiind:

  1. Malanca Daniel, clasa a XII-a, Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ Botoșani
  2. Sauciuc Tamara, clasa a XII-a, Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ Botoșani
  3. Șovan Eduard Ovidiu, clasa a XII-a, Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ Botoșani
  4. Mircescu Adrian, clasa a XI-a, Liceul de Artă ’ Ștefan Luchian’ Botoșani
  5. Kohuț Sabina Maria, clasa a XI-a, Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ Botoșani

Valoare unei burse este de 6.000,00 lei/an și s-au acordat conform Regulamentului, în baza unui concurs de dosare anunțat în perioada octombrie – noiembrie 2022, dosarele de candidatură primindu-se electronic, în forma scanată, la adresa de email a Rotary Club Botoșani.

Bursele poarta numele distinsului nostru coleg, profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a inițiat în tainele cărților generații și generații de elevi. În memoria sa, Rotary Club Botoșani a hotărât ca bursele de studiu, acordate începând cu anul școlar 2014-2015, să-i poarte numele, în semn de prețuire, de respect dar și ca model de urmat pentru generațiile următoare.

Clubul Rotary – Botoșani, organizație non-guvernamentală și non-profit, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice,  profesioniști de elită în domeniul lor de activitate, are ca principiu / obiectiv susținerea performanței și a excelenței, prin implicarea în proiecte sociale, culturale, sportive si educaționale, sub sloganul “A servi mai presus de sine însuși”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *