Autocarul din Botoșani care s-a răsturnat la Pașcani nu avea RCA. Firma a fost sancționată de polițiști

Autocarul din Botoșani care s-a răsturnat la Pașcani nu avea RCA. După accidentul înfiorător, oamenii legii au început ancheta și au descoperit faptul că autocarul ce aparține firmei Elegant, plin cu membri ai unui ansamblu folcloric din Curtești, care s-a răsturnat la intrarea în Pașcani, nu avea RCA.

În acest caz, societatea comercială care deține autobuzul a fost sancționată cu o amendă de 2.000 lei. De asemenea, s-au reținut certificatul și numerele de înmatriculare.

„Polițiștii rutieri pășcăneni au aplicat o sancțiune contravențională societății comerciale care deține în proprietate autobuzul, în valoare de 2.000 lei, conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Astfel, asigurarea deținută era valabilă doar pentru călători și bunuri. De asemenea, s-au reţinut certificatul de înmatriculare al vehiculului și plăcuţele cu numerele de înmatriculare”, au transmis reprezentanții IPJ.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, membrii ansamblului din Curtești au plecat la drum, cu autocarul, spre Slobozia, unde aveau să participe la un festival de folclor. Din păcate, la Pașcani, autocarul a derapat, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat. Accidentul s-a soldat cu numeroase victime, însă cea mai grav rănită a fost Alexia, care a avut ambele brațe amputate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *