Dorință de Crăciun, proiect derulat la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Botoșani

Emoție, bucurie și gânduri îndreptate către cei dragi la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Botoșani. În săptămâna 12-16 decembrie,la unitatea de învățământ botoșăneană s-a derulat proiectul “Dorință de Crăciun”, proiect ce a urmărit sa adune într-un album scrisorile tuturor copiilor din școală, care au dorit să îi scrie lui Moș Crăciun.

Gândurile și dorințele elevilor așternute pe hârtie s-au îndreptat în special către familie, timpul petrecut cu cei dragi în liniște și pace fiind, pentru majoritatea copiilor, cel mai prețios dar ce l-ar putea primi de la Moș Crăciun.

În urma încheierii proiectului profesorii coordonatori au fost impresionati de mesajele elevilor lăsate Moșului, solicitările lor fiind mai puțin de ordin material, ci mai mult de ordin spiritual demonstrând afectivitate, empatie, dorința simplă, dar deosebit de importantă de a petrece mai mult timp cu famila, transmite printr-un comunicat Școala ”Ștefan cel Mare” Botoșani.

Aceste mesaje au lăsat de înțeles că, deși trăiesc în era digitală și petrec foarte mult timp în mediul virtual, copiii și-au păstrat în colțișorul sufletului lor sensibilitatea, empatia, bucuria de a dărui, dorința de a fi împreună, prin acestea demonstrând ca au descifrat spiritul Crăciunului.

Elevii Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare Botoșani” nu i-au uitat nici pe copiii nevoiași, rugând pe Moș Crăciun să ducă și la aceștia daruri, să aducă și în sufletele lor bucurie, de care ar trebui să aibă parte toții copiii în aceaștă perioadă atât de frumoasă, a sărbătorilor de iarnă.  Scrisorile elevilor au fost expuse pe holurile unității de învățământ, fiind o adevărată încântare pentru cei ce au avut ocazia să le citească.

“Crăciunul este o sărbătoare de familie, a timpului petrecut alături de cei dragi, împodobind bradul, cântând colinde sau pregătind cadouri. Pe lângă dulciuri și jucării, copiii își doresc de la Moș Crăciun sa le aducă părinții acasă,  care de nevoie muncesc printre străini, să fie înconjurați de iubire, veselie și pace, să fie sănătoși. De asemenea, își doresc ca Moșul  să  treaca pe la toți copiii sărmani. Să sperăm că Moș Crăciun, în marea lui bunătate, va îndeplini dorințele tuturor. Crăciun binecuvântat!”, a transmis Ioana Daniela Avârvări, director adjunct al Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *