Harta binelui din spitalele de stat. Un spital din Botoșani, pe lista celor unde nu se dă șpagă

Un spital din Botoșani se află pe lista unităților spitalicești din România unde nu se dă șpagă, potrivit unei hărți interactive realizată de alexnedea.ro. Este vorba despre secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani (fostul Spital de copii), unde, spune sursa citată, pacienții au raportat că au fost tratați bine fără să dea șpagă sau alte atenții.

Scopul acestei hărți este ca pacienții să înțeleagă că bulinele astea albastre de pe hartă înseamnă, de fapt, nu instituții, ci medici și asistente cu nume și prenume, profesioniști din spitale care au decis să facă primii pași ai schimbării. Sunt oameni care nu doar că nu cer plicul, dar au renunțat să îl mai accepte chiar și atunci când pacienții insistă.

Acum e rândul pacienților să se schimbe. Să renunțe la acest obicei care face mult rău sistemului sanitar și așa ros de tot felul de alte probleme. Această hartă vine în ajutorul acestor pacienți. Știu că e greu să renunți la plic dacă o viață întreagă ți s-a spus că e nevoie de el în spital. În asemenea condiții, atunci când viața îți este în pericol, ai fi în stare să faci orice pentru a fi sigur că ești tratat corect.  Această hartă ar trebui să le dea curaj acestor pacienți și să le arate că nu toată lumea dă bani pe sub mână în spitalele de stat din România pentru a primi îngrijirea de care au nevoie. Așadar, vă rog să distribuiți această hartă ca să încurajăm și alți pacienți să contribuie la schimbare.

Hartă mai vorbește despre ceva. Despre faptul că tot mai mulți profesioniști din domeniul sanitar au ales să lucreze în România și să schimbe mentalitățile de la noi. Sunt medici și asistente  despre care nu prea auzim vorbindu-se în presă, dar care, în ciuda condițiilor grele de muncă din țară, au ales să rămână aici să își trateze semenii. Această hartă este imaginea unei Românii în vindecare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *