Polițiștii, activitate cu elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sf Gheorghe Botoșani

În perioada 8-15 decembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani, împreună cu reprezentanţi ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au derulat împreună cu elevii din clasele de liceu ale Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sf Gheorghe Botoșani diverse activităţi de informare pe mai multe teme : prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, prevenirea utilizării de articole pirotehnice nepermise, prevenirea consumului de droguri, precum şi răspunderea penală a minorilor.

Având în vedere faptul că Sărbătorile de iarnă se apropie, elevii au aflat informații referitoare la achiziționarea articolelor pirotehnice, limita de vîrstă legală pentru achiziționarea unor tipuri de articole pirotehnice din categoria T1, precum și modalități de semnalare a vanzării sau folosirii ilegale de astfel de articole, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Totodată, au fost oferite informaţii pentru sensibilizarea şi conştientizarea elevilor expuşi riscului de a deveni victime ale traficului de droguri, precum şi cu privire la implicaţiile fenomenului.

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

Siguranţa pe internet a fost unul din subiectele dezbătute de poliţişti cu elevii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, evitarea discuţiilor cu persoane cunoscute pe internet, adoptarea unui limbaj corespunzător sau implicarea părinţilor în activităţile desfăşurate în spaţiul digital.

Activităţile se derulează în cadrul Campaniei Sărbători în siguranță, campanie ce are ca scop creșterea gradului de siguranță a populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității specifice sărbătorilor de iarnă .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *