VIDEO Sindicaliștii din învățământul botoșănean: „Cu aceste salarii nu se poate trăi!”

Zeci de angajați din învățământul botoșănean, care fac parte din personalul nedidactic, au protestat, vineri, în fața Instituției Prefectului față de modul în care sunt tratați de Guvern. Oamenii se plâng că au salarii mici și condiții de muncă nepotrivite.

„Toți colegii care fac parte din personalul nedidactic au salarii cuprinse între 1700 și 2.100 de lei. Cu aceste salarii nu se poate trăi! Trebuie ca reprezentanții noștri, pe care noi i-am trimis în funcțiile acestea administrative să conștientizeze importanța fiecărui om la locul de muncă în care își desfășoară el activitatea. Școala poate funcționa cu profesori, cu personal auxiliar, cu îngrijitoare, cu femei de serviciu, cu fochist, cu șofer. Sunt salarii foarte mici”, precizează un lider de sindicat.

În plus ei nu beneficiază nici de decontarea navetei și nici de alte sporuri.

”Dacă un coleg plătește 300 de lei naveta, cu ce mai rămâne el?”, spune liderul de sindicat.

Un îngrijitor câștigă 1.700 lei, iar unul cu jumătate de normă câștigă 900 lei.

„Cei din învățământ suntem și noi angajați ai statului. Vrem și noi același tratament cu cei din alte domenii”, spun reprezentanții din învățământ.

Aceștia și-au spus nemulțumirile prefectului Sorin Cornilă, care a precizat că le va transmite mai departe către Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *