Schimbări majore în privinţa organizării Poliţiei Militare. Cum ar putea controla civilii

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea poliţiei militare, care va fi înaintat Parlamentului pentru dezbatere și adoptare.

Actul normativ a fost inițiat și elaborat de Ministerul Apărării Naționale, pentru a crea „cadrul legislativ pentru o nouă abordare conceptuală de întrebuinţare a poliţiei militare în Armata României, prin includerea atribuţiilor, organizării şi funcţionării poliţiei militare într-o lege specială menită să asigure un nivel de interoperabilitate cât mai ridicat în cadrul NATO”.

Acum însă, în acest proiect, nu mai este menţionat acest lucru, se omite cumva detalierea acestei măsuri pe timp de pace pe care angajaţii MAPN le pot lua pentru controlul cetăţenilor, însă dreptul de a interveni, a rămas în acest proiect aprobat de Guvern.

Se mai pot însă să contreleze şi se specifică clar în noul proiect, militarii străini, asta înseamnă că atât timp cât sunt pe teritoriul României că la solicitarea poliţistului militar, militarii străini trebuie să îşi prezinte actul de identitate şi de asemenea pot să le controleze bagajele. Mai mult decât atât pot să îi şi testeze pentru a stabili alcoolemia sau pentru a-i testa de substanţe psiho active.

Se aşteaptă desfăşurarea acestui proiect şi dacă se va mai introduce ceva mai departe în parlament, cu referire fix la acest lucru.

Ce pot să controleze poliţiştii militari dacă rămâne acel aliniat cu controlul populaţiei şi limitarea deplasării pe perioada stării de urgenţă, potrivit Antena3 CNN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *