32 de accidente rutiere înregistrate pe drumurile din județul Botoșani în ultima lună și jumătate: Polițiștii au dat trei amenzi drumarilor și peste 2000 șoferilor

Situație îngrijorătoare în județul Botoșani în ceea ce privește accidentele rutiere. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, la nivelul județului Botoșani, de la 1 noiembrie până în prezent, au fost înregistrate 32 de accidente rutiere, dintre care 5 accidente grave, soldate cu 2 persoane decedate și 3 persoane rănite grav, fiind înregistrate cu 13 mai puține, decât în aceeași perioadă a anului trecut și 27 de accidente ușoare, soldate cu 35 de persoane rănite, cu 27 mai puține, decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt neadaptarea vitezei, abateri ale pietoilor și alte precupări ale conducătorilor auto, la volan.

În aceeași perioadă, polițiștii au desfășurat peste 30 de acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, prilej cu care au fost aplicate peste 2000 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute peste 270 permise de conducere și 134 de certificate de înmatriculare.

Peste 650 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, peste 80 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri comise de pietoni, 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 12 sancțiuni pentru neutilizarea pneurilor specifice anotimpului de iarnă.

”Totodată, polițiștii rutieri au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei, administratorilor drumurilor naționale și județene, respectiv D.J. 294 B, localitatea Brăteni, D.N. 29, localitatea Unțeni, D.J. 208 H, localitatea Copălău, pentru nerespectarea obligației de a asigura viabilitatea drumului, acestea fiind acoperite de zăpadă sau polei, fapt care a îngreunat circulația rutieră și a favorizat producerea de accidente rutiere. Pentru a evita implicarea în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic si să păstreze o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din față, care să le permită efectuarea oricărei manevre, în condiții de siguranță”, precizează printr-un comunicat IPJ Botoșani.

De asemenea, polițiștii recomandă pietonilor :
-să circule pe trotuare atunci când strada este prevăzută cu acestea, iar dacă nu există trotuare să circule pe partea stângă a părții carosabile, cât mai aproape de marginea acesteia;
-să traverseze drumurile publice prin locurile marcate și să se asigure înainte de a traversa;
-să nu folosească telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversează un drum public, pentru a putea fi atenți la traficul rutier;
-să nu traverseze drumul în fugă;
-să fie mult mai atenți la traversare pe timpul nopții sau atunci când vizibilitatea este rdusă; De asemenea, în condiții de carosabil umed, spațiul necesar pentru frânare crește foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *