Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul unui consilier local din Botoșani. Cum s-a folosit de funcția publică în interes propriu

Un consilier local botoșănean a fost găsit în incompatibilitate și conflict de interese de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI). Este vorba despre de Iulian Balașei, consilier local în cadrul CL al comunei Frumușica.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Iulian Balașei a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier local 2016 – 2020, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. al comunei Frumușica privind aprobarea bugetului unui proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Potrivit unui comunicat al ANI, ulterior adoptării Hotărârii, Iulian Balașei, în calitate de persoana fizică, a completat o serie de documente pentru a beneficia de activitățile proiectului, iar, ulterior, tatăl acestuia a accesat și a beneficiat de plata unei subvenții în valoare de 113.617,00 Lei, în urma promovării unui concurs organizat în cadrul proiectului.

Totodată, menționăm faptul că în data de 17 mai 2022, Agenția Națională de Integritate a constatat și starea de incompatibilitate în cazul lui BALAȘEI IULIAN, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic, a încheiat un contract de prestări servicii la data de 16 octombrie 2019 cu o școală aflată sub autoritatea C.L., în baza căruia a emis o factură în valoare de 8.568,00 Lei, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 (dispoziții legale în vigoare pentru perioada supusă evaluării)”, precizează ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *