Când scăpăm de valul de aer polar – ninsori viscolite și temperaturi extreme

Vremea rămâne, și astăzi, deosebit de rece, cu valori mai scăzute față de cele normale pentru această dată. La munte, meteorologii anunță ninsori viscolite.

„Precipitaţiile se transformă, treptat, mai ales în zona montană, în ninsori. La altitudini mai mari de 1.800 metri, intensificările de vânt vor atinge viteze la rafală de peste 80 – 100 km/h, care să determine viscolirea şi spulberarea zăpezii”, a spus Elena Mateescu, director Administrația Națională de Meteorologie.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, în special în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Minimele vor deveni negative în aproape toată țara, fiind semnale ca acestea să coboare chiar sub pragul gerului, sub minus 10 grade Celsius, cu precădere în depresiuni, informeaza Realitatea.

Vremea intră într-un proces de încălzire treptată, de joi, încălzire care va continua până sâmbătă inclusiv, astfel că vineri și chiar sâmbătă vom vorbi de o vreme deosebit de caldă, temperaturi ce ajung din nou la 15-17 grade prin partea de vest, centru și în sud-estul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *