Data la care vor intra banii de vouchere pentru alimente. Marius Budăi: Cardurile vor fi alimentate…

Voucherele pentru alimente, în valoare de 250 de lei, vor ajunge la români cu câteva zile înainte de Crăciun, înainte mai devreme decât de obicei, pentru ca toată lumea să îşi poată face cumpărăturile.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat duminică seara că, după discuţii cu ministrul Marcel Boloș, s-a stabilit ca banii să fie viraţi în decembrie mai devreme decât de obicei pentru a permite oamenilor să se pregătească de Crăciun.

Marius Budăi a explicat că de obicei cardurile sociale se încărcau o dată la două luni, între zilele de 26 şi 30 ale lunii, cu vouchere de 250 de lei.

Luna decembrie va fi o excepţie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că, după discuţii cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-a stabilit ca banii să fie viraţi în decembrie mai devreme decât de obicei pentru a permite oamenilor să se pregătească de Crăciun.

Marius Budăi: „Voucherele pentru alimente se dau mai devreme decât de obicei”

Astfel, cardurile a peste 2,4 milioane de români care au vouchere pentru alimente de 250 de lei vor primi banii în perioada 19-21 decembrie, maximum 22 decembrie 2022.

„Ştiţi că acele carduri se alimentau o dată la două luni, între 26 şi 30 ale lunii.

I-am solicitat ministrului Boloş ca aceste carduri să fie alimentate în perioada 19-21 decembrie, maximum 22 decembrie, să intre banii înainte de Sărbătorile de iarnă”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, duminică seara, potrivit romaniatv.net.

Ministrul Muncii a mai precizat că în decembrie vor primi cei 250 de lei din voucherele pentru alimente şi românii care abia din noiembrie se încadrau în prevederile legale pentru aceste ajutoare şi au primit cardurile acasă.

Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente”, arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *