Ziua Informării Preventive, marcată pe 13 decembrie de ISU Botoșani. Pompierii vor fi prezenți în locurile aglomerate din municipiu

Multe persoane sunt superstițioase și consideră ziua de „Marţi, 13” o zi cu ghinion, dar se întâmplă uneori să ne facem și singuri „ghinionul” prin faptul că nu suntem destul de bine informați, susțin reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

De aceea, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, s-a stabilit ca, de fiecare dată când ziua de 13 pică marţea, aceasta să fie dedicată informării preventive.

Cu acest prilej, mâine vor fi organizate acțiuni de informare și educare preventivă în locurile aglomerate din municipiul Botoșani, dar și în celelalte localități din județ, prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, care au primit materiale informative în vederea distribuirii acestora către cetățeni.

De asemenea, prin intermediul spoturilor video din cadrul campaniilor ”RISC-Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale”, ”Siguranța NU e un joc de noroc!”, ”Nu tremur la cutremur!”, ”Scăpări de gaze”, „Nu încărca butelia la stația GPL!” și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” pompierii readuc în atenția botoșănenilor regulile de prevenire și modalitățile de răspuns în cazul unor situații de urgență, precizează printr-un comunicat ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *