FOTO Violența în familie combătută cu discuții de ATOP Botoșani

Problema violenței în familie a fost subiectul unei noi întâlniri organizată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Botoșani în cadrul campaniei „UNiTE”. Gazda evenimentului a fost Asociația Il Girotondo, care furnizează servicii sociale și educaționale copiilor din familii defavorizate.

Întâlnirea de vineri nu a fost întâmplătoare. Statisticile arată că majoritatea cazurilor de violență domestică se înregistrează în familiile cu posibilități materiale reduse, dar fără să fie excluse radical din familiie cu situații materiale mai bune. Primii sunt mai vulnerabili din cauza lipsurilor, dar și din cauza accesului limitat la mijloacele de informare.

„De aceea am considerat oportun să schimbăm opinii, întrebări și răspunsuri, astfel încât ATOP să cunoască problematica din mediile în care trăiesc acești oameni, iar ei să afle direct de la sursă care le sunt drepturile, cum se pot apăra și cum pot interveni pentru a preveni acest fenomen. Părinții copiilor care învață la grădinița Il Girotondo au aflat, spre exemplu, care este impactul violenței asupra copiilor, cât de afectați pot fi de abuzurile comise împotriva mamelor și cat de mult are de suferit personalitatea lor. S-a mai discutat și despre cauzele, efectele, riscurile și modalitățile de intervenție”, precizează reprezentanții ATOP.

Potrivit legii, prevenirea și combaterea violenței domestice fac parte din politica integrată de ocrotire și sprijinire a familiei. Campania „UNiTE” prima campanie la nivel local pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor, a demarat în 25 octombrie în comuna Vârfu Câmpului și se încheie pe 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *