Trupă de teatru înființară la liceul din Vorona. „Mă inspir din ceea ce împrumută elevii de la Bibliotecă și ne pregătim în funcție de perioadele anului”

În acest an școlar la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” de la Vorona, a fost înființată o trupă de teatru din care fac parte elevii școlii. Trupa a fost înființată de către bibliotecara școlii și pregătește, în prezent, o piesă întitulată Târgul de Crăciun.

Piesa dedicată sărbătorilor de iarnă este al doilea spectacol al copiilor-actori de la Vorona.

Copiii au jucat un singur spectacol până acum. Acesta a fost pus în scenă la Ziua Școlii și este vorba despre piesa Sarea în bucate. Spectacolul s-a bucurat de un real succes” ne-a declarat Anca Bunduc, bibliotecara școlii.

Trupa se numește FREEDOM și a fost înființată în luna mai a anului 2022.

„Am înființat  această trupă din dorința de a cunoaște mai bine copiii și pentru că este o activitate plăcută și iubită de toți elevii”.

Din această trupă fac parte circa 15 elevi, vârstele acestora fiind cuprinse între 10 și 14 ani.  Cei mai mulți membri provin de la clasa a VI-a A , unde doamna bibliotecară a găsit mai multă deschidere spre acest proiect. Fondatoarea trupei ne-a spus și cum organizează  evenimentele pentru copii.

,,Mă inspir din ceea ce împrumută elevii de la Bibliotecă și ne pregătim în funcție de perioadele anului. În prezent, pregătim Târgul de Crăciun pentru că urmează această mare Sărbătoare,,.

Repetițiile trupei se desfășoară la C.D.I. (Centrul de Documentare și Informare- Biblioteca școlară- n. r.), la sala de festivități a campusului școlar, dar și în alte locuri unde copiii pot face asta. Anca Bunduc ne-a mai spus despre importanța unei asemenea activități în viața unui copil.

Consider că este foarte important ca un elev să facă parte dintr-o trupă de teatru având în vedere că trăim în aceste vremuri cu atâta tehnologie, suntem într-o eră a schimbărilor. Faptul că elevii vin la Biblioteca noastră, că pun în scenă o operă, că o joacă sau că își imaginează decorul, consider că este un mare plus în dezvoltarea lor,,.-Claudia Pădurariu, 13 ani, elevă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *