Treabă românească! Drumul Botoșani- Ștefănești nu va fi modernizat de la cap la coadă. Va avea o întrerupere de 2,5 kilometri

Treabă românească pe drumul Botoșani- Ștefănești, aflat în proces de reabilitare. Drumul național DN 29D, care face legătura între municipiul Botoșani și Vama Stânca, prin Ștefănești, nu va fi modernizat de la cap la coadă, ci va avea o întrerupere de 2,5 kilometri. Proiectul de modernizare nu include și porțiunea de drum de la Dealu Mare, grav afectată de alunecări de teren.

Potrivit specialiştilor, pe porţiunea de drum respectivă s-au produs, în perioada 2010-2021, alunecări de teren ale terasamentului, din cauza scurgerii necontrolate a apei meteorice. În acest context, au apărut fisuri, crăpături sau făgaşe în asfalt, iar în zona rambleului au fost observate cedări locale, văluiri şi colmatarea rigolelor de la baza taluzului. De asemenea, în zona respectivă au fost porţiuni unde parapetul s-a prăbuşit, iar o mare parte din drum s-a desprins.

Pentru a reface și această porțiune de drum, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o nouă licitație pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate „Modernizare DN 29D km. 18+500 – km. 21+000, jud. Botoșani”, pentru care a alocat 370.000 de lei.

Practic, după ce va fi făcut acest studiu, CNAIR va trebui să asigure o nouă finanțare și să organizeze o nouă licitație pentru a stabili firma de construcții care va face lucrările.

Situația ar putea dura mai mult decât procesul de modernizare a DN29 C, început anul trecut și care trebuie finalizat până în luna decembrie a anului viitor. Astfel, drumul modernizat ar putea fi întrerupt pe o porțiune de 2,5 kilometri.

Sumă importantă de bani confiscată de magistrații Curții de Apel Suceava de la fostul președinte al CJ Botoșani

2 thoughts on “Treabă românească! Drumul Botoșani- Ștefănești nu va fi modernizat de la cap la coadă. Va avea o întrerupere de 2,5 kilometri

  1. Lucrarea de la Dealu Mare a inghitit vreo 16 milioane de lei in doua etape prin 2010. Intai s-a mutat un deal, s-a defrisat padurea si drumul deviat s-a avariat inainte de a fi receptionat. Ulterior a mai fost o etapa cand s-au cheltuit alti bani in a doua etapa. Nimeni nu raspunde. Coruptia amestecta cu incompetenta ne-au dus aici ca este nevoie de alte milioane pentru noi lucrari de constructii la Dealu Mare.

  2. doar in România se poate întâmpla așa hoție .această porțiune de drum a fost reabilitată acum 5 ani. de ce nu o refac cei care au garantat pentru lucrare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *