Un val de aer polar vine luni peste România. Temperaturile vor scădea brusc

Una caldă, una rece. În weekend vom avea vreme de primăvară în sud-est, cu până la 20 de grade Celsius. Duminică va fi tot cald, dar spre seară se schimbă lucurile. Încep ninsori la munte, iar de luni un val de aer polar va pune stăpânire peste România, informeaza Observator

Sâmbătă și duminică va fi şi mai cald pe valea Prahovei şi la Braşov, unde se anunţă 15 grade Celsius. La Iaşi, soarele a furat startul sfârşitului de săptămână primăvăratic. A limpezit cerul de nori după două săptămâni în care a stat ascuns. Oamenii s-au înghesuit pe străzi la o doză naturală de vitamina D.

Duminică se anunţă, însă, ultima zi de primăvară din iarna aceasta.

Simona Căpşună, meteorolog: Weekendul se anunţă deosebit de cald în toată ţara, cu temperaturi care vor ajunge la 20 de grade Celsius în sud-estul extrem. Apoi, acelaşi ciclon care a adus aerul acesta foarte cald dinspre sudul continentului se va deplasa către estul Europei şi va împinge aer rece dinspre polul nord către zona ţării noastre. Prin urmare, la începutul săptămânii, temperaturile vor fi cu 10 grade Celsius mai scăzute decât în weekend. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *