Două biserici din Botoșani au rămas fără preoți. Posturile, declarate vacante de Mitropolia Moldovei

turla biserica, stiri, botosani, cruceMitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat că încă două biserici din Botoșani nu au preot, iar posturile au fost declarate vacante pentru transfer. Este vorba de Biserica ”Sfântul Nicolae” din localitatea Bălușeni, unde postul este vacant de pe 29 noiembrie. Parohia, care are o casă parohială se află în Protopopiatul Botoșani și numără 482 familii.

Tot de pe 29 noiembrie este disponibil postul de preot la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Dragalina. Parohia se află în Protopopiatul Darabani și are 141 de familii. Această biserică nu are casă parohială.

Potrivit Mitropoliției, „pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condițiile statutare de transfer”.

Câtă durere este în sufletul unei mame cu șase copii din Botoșani. În plină iarnă, nu are ce pune pe foc să încălzească locuința

One thought on “Două biserici din Botoșani au rămas fără preoți. Posturile, declarate vacante de Mitropolia Moldovei

  1. Pot opta pentru transfer și cei care prezintă cașcavalul corespunzător, respectiv 50000-60000 de cocari. Și dispare condiția de apartenență la vreo eparhie, bulangerie etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *