Val de viroze la copii. La Botoșani a fost deschis un centru de evaluare pediatrică

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a deschis 59 de centre de evaluare, la nivel național, care asigură asistenţa medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii. La Botoșani a fost deschis un singur centru de evaluare psihiatrică, la Spitalul de Pneumoftiziologie, deschis de luni până vineri, între 08.00- 15.00. Telefon: 0721429250.

„Au fost înființate centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe„, transmite Ministerul Sănătății.

Ministerul precizează că în acest moment, la nivel național, sunt pregătite 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate. Potrivit sursei citate, copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare

Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică. Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *