Primarul care își plătește concediile din bugetul local. Sute de mii de lei au fost cheltuiți pentru cazări în stațiuni de lux și hoteluri de patru stele

Metoda prin care primarii își plătesc concediile din bugetul local este din ce în ce mai prezentă printre primăriile din județ. Primarul comunei ieșene Țibănești, Neculai Munteanu, își plătește concediile din bugetul local al localității pe care o conduce. Acestea sunt mascate prin așa-zise cursuri de formare profesională, scrie bzi.ro.

Anul acesta, primarul comunei ieșene Țibănești, Neculai Munteanu, a cumpărat, prin platforma Sistemului de Achiziții Publice (SEAP), șase oferte ce constau în cazări și cursuri de formare profesională. Printre acestea se numără cazări pe litoralul românesc, în stațiunile Mamaia și Jupiter, dar și la Băile Felix și Băile Govora. Perioada în care primarul Neculai Munteanu a plecat la cursurile de formare a fost cuprinsă între lunile iulie-septembrie ale anului prezent. Toate cheltuielile au fost acoperite din bugetul local al Primăriei comunei Țibănești.

În luna iulie a anului prezent, primarul comunei Țibănești, Neculai Munteanu, și-a rezervat concediul de vară prin stațiunile din țară. Mai exact, pe 11 iulie a plătit peste 20.000 de lei, fără TVA, contravaloarea pentru 34 de zile de cazare pentru așa-zise cursuri de formare profesională. Astfel, primarul plătește concediile din bugetul local al comunei pe care o conduce.

Cursurile de formare au avut un cost de 7.880 de lei, fără TVA. La o zi diferență, pe 12 iulie a mai plătit din buzunarele localnicilor și servicii hoteliere, în valoare de 3.500 de lei, fără TVA, dar și un curs de formare profesională, în valoare de 990 de lei, fără TVA.

Pe 27 iulie, Neculai Munteanu a achiziționat, prin SEAP, alte cursuri de formare profesională și servicii hoteliere, în valoare de 3.340 de lei, fără TVA. Mai exact, în perioada 31 iulie – 7 august 2022, primarul comunei Țibănești a rezervat și achitat cazarea la Hotel Zenith, un hotel de lux din stațiunea Mamaia Nord, o zonă selectă de pe litoral și foarte scumpă. Numai o cameră cu pat matrimonial, în extra sezon, costă 479 de lei pe noapte.

Pe pagina de prezentare a hotelului sunt prezentate serviciile de lux oferite clienților. Printre acestea se regăsesc un centru spa, piscină interioară și exterioară, cadă cu hidromasaj și saună uscată ce oferă vedere panoramică la Marea Neagră. Hotelul oferă diverse facilități de wellness, cum ar fi saună cu aburi și uleiuri esențiale, cameră salină, dușuri – senzații cu aromoterapie, cromoterapie, masaje la un cost suplimentar și solar cu vedere la plajă.

One thought on “Primarul care își plătește concediile din bugetul local. Sute de mii de lei au fost cheltuiți pentru cazări în stațiuni de lux și hoteluri de patru stele

  1. VEDETI LA BOTSANI OMIDA cate are facute cu smecherii DNA e sub papucul lui a nevasta lu omu era din fabrica de testile fata de la tara facuta om mare …. ca al soferu de la savei ajuns sef serviciu la pasapoarte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *