Sistemul de transport public va fi modernizat în municipiul Botoșani. Primăria a semnat contractul pentru achiziția autobuzelor electrice

Sistemul de transport public va fi modernizat în municipiul Botoșani și va respecta rigorile privind protecția mediului înconjurător. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare pentru unul din cele 4 proiecte depuse de Primăria Municipiului Botoșani pe Componenta C10 – Fondul Local, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba de „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, prin achiziția de autobuze ecologice”. În valoare de 41,7 milioane de lei, contractul de finanțare prevede achiziția a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu, informează printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Deocamdată semnăm acest contract, urmând ca și celelalte contracte de finanțare să fie pregătite întrucât municipiului Botoșani i-au fost aprobate toate cele 4 proiecte depuse pe Componenta C10”, a menționat primarul Cosmin Andrei.

Toate acestea însumează 84,2 milioane de lei și se referă, pe lângă cel de modernizare a transportului public, și la:
-Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, în valoare de 7 milioane de lei (stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători)
-Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 23,8 milioane de lei (construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere)
-Susținerea transportului alternativ prin realizarea unui circuit de piste de biciclete la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 11,7 milioane de lei (amenajarea a 11 kilometri de piste pentru biciclete)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *