Agenți economici verificați de polițiștii botoșăneni. Amenzi de peste 40.000 de lei după ce au fost prinși că nu utilizau aparatele de marcat fiscale

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Poliției Orașului Ștefănești și Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au organizat, joi, 8 decembrie,  o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite de natură economico-financiară.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificați 20 de agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 40.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, nerespectarea prevederilor privind codul fiscal, precum și pentru nerespectarea prevederilor privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței din sectorul agricol.

Totodată, polițiștii au confiscat aproximativ 100 de pachete de țigarete, pentru care persoanele controlate nu dețineau documente legale de proveniență și peste 3.000 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *