Cum să alegi lenjeria de pat?

Alegerea lenjeriei de pat, după cum știi, este o sarcină foarte dificilă! Nimeni nu vrea să greșească atunci când vine vorba de găsirea cearșafurilor sub care se refugiază iarna sau a așternuturilor moi între care se joacă copiii. Cum le selectezi pe cele care ți se potrivesc? Din acest motiv am creat pentru tine un scurt ghid de supraviețuire pentru a alege lenjerie pat perfectă!

Seturi de lenjerie pat: ce constau acestea

Înainte de a începe, hai să identificăm împreună care sunt elementele standard ale unui set de lenjerie pat de bază, adică husa de saltea, cearceafurile cu și fără colțuri si perne cu fețe de pernă. Fără ele, pe scurt, somnul nu ar fi deloc odihnitor! În timp ce unele dintre acestea, de fapt, ne acoperă și contribuie în mod activ la decorarea camerei noastre, altele au o funcție de protecție împotriva acarienilor și a prafului. Într-un singur cuvânt: de neînlocuit!

Pe lângă acestea, mai există cuvertura de pat, plapuma și pătura care trebuie alese și folosite în funcție de anotimpuri, nevoi și gusturi personale.

Dacă ești, de exemplu, o persoană practică și super-ocupată, combinația plapumă-husă de plapumă este pentru tine: datorită caracteristicii detașabile a husei de plapumă, poți spăla setul de lenjerie pat în cel mai scurt timp, îți poți face patul în doar câteva minute și poți spune adio schimbărilor de anotimpuri.

Ce materiale și dimensiuni să alegi pentru lenjeria de pat

Odată ce știi ce îți dorești, pentru ce material ar trebui să optezi?

Cearșafurile din bumbac sunt de departe cele mai populare, deoarece sunt ieftine, ușoare, plăcute la atingere, respirabile și calde în același timp. Cearșafurile din mătase sau in, pe de altă parte, sunt mai rafinate, perfecte pentru cei care sunt mai atrași de stilul și eleganța materialelor. În cele din urmă, cearșafurile din flanelă sunt o alegere potrivită pentru cei friguroși care apreciază moliciunea și căldura țesăturii.

În alegerea lenjeriei de pat perfecte, cunoașterea dimensiunii corecte a saltelei joacă, de asemenea, un rol important. De fapt, nu toate paturile sunt la fel și se împart în principal în pat dublu (180 sau 160 x 200 cm), pat franțuzesc (140 sau 160 x 190 cm), pat de o persoană (120 x 200 cm) și pat de o persoană (80 x 190 cm). Să nu uităm că există și paturi king-size, care, cu dimensiunile lor de 190 sau 200 x 200 cm, reprezintă dimensiunea maximă a unui pat și, prin urmare, necesită seturi speciale de lenjerie de pat. Știi deja de ce ai nevoie? Perfect, tot ce trebuie să faci este să alegi stilul și culoarea!

Cum să alegi culoarea și modelele lenjeriei de pat: tendințe

Alegerea culorilor și a modelelor pentru lenjerie pat este personală, iar tendințele variază de la an la an. Dacă, totuși, nu vrei să greșești și vrei să optezi pentru stilul care ți se potrivește ție și decorului tău, urmează aceste sfaturi simple și profită din plin de ele.

Printre cele mai populare culori pentru dormitoare se numără albastrul, albastrul deschis și verdele smarald, care, pe lângă faptul că dau o notă de eleganță camerei, nu se demodează niciodată, au proprietăți relaxante pentru a favoriza somnul și sunt perfect potrivite pentru rolul de lenjerie de pat.

Dacă, pe de altă parte, preferi să rămâi în zona clasică, optează pentru un alb pur sau un crem versatil, poate înfrumusețat cu câteva detalii brodate. Dacă decorul tău este romantic, optează pentru culori pastelate, în timp ce dacă în camera ta predomină modernitatea, alege cearceafuri cu modele originale, cu grafică exclusivistă și culori vii.

Lenjeria de pat pentru copii merită un capitol separat, cu stele, animale și supereroi care îi vor mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși.

Pe scurt, posibilitățile de alegere sunt nelimitate. Iar acum că ai toate informațiile de care ai nevoie pentru a găsi lenjeria de pat de care ai nevoie, tot ce trebuie să faci este să te lași inspirat și să cumperi produsele tale preferate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *