Doctoriță din Botoșani trimisă în judecată pentru ucidere din culpă. Nou-născutul care a murit în a doua zi de viață era infectat cu streptococ

După șase ani de cercetări o doctoriță din Botoșani a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă. Potrivit rechizitoriului, doctorița, în calitatea sa de medic neonatolog, nu ar fi dispus efectuarea unor investigații suplimentare în cazul unui bebeluș care a murit, la două zile după naștere. În plus, deși părinții au cerut transferul copilașului la Iași, doctorița i-a refuzat.

Pe 1 septembrie 2016, o femeie în vârstă de 36 de ani și însărcinată în 40 de săptămâni, ajungea la Maternitatea Botoșani pentru un consult de rutină.

Doctorița neonatolog, care era de gardă, a decis să provoace travaliul. După mai bine de 10 ore de la această procedură, mama, dar şi o asistentă, au sunat la medic. Femeia nu putea naște normal.

Aproape de miezul nopţii, medicul a hotărât să-i facă mamei cezariană.

Bebelușul, un băieţel cu greutatea de 3.740 de grame, a venit pe lume cu nota 9 la naștere. Însă, analizele au arătat că avea un Streptococ Beta Hemolitic de Grup B, ce se poate dovedi fatal pentru bebeluşi dacă nu este tratat la timp.

Procurorii nu au stabilit dacă infecția a fost luată sau nu din spital. Mama spune că și-a făcut analizele și înainte, și după naștere, și a fost negativă.

A doua zi de la naștere, tatăl a cerut transferul bebelușului la Iași, dar a fost refuzat.

Lucian Alexandrescu, tatăl copilului: „Pe data de 3 m-au sunat să vin urgent. Și când am ajuns, copilul a mai mișcat o dată și a murit în fața noastră”.

Părinții au făcut plângere, iar doctorița a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă. Procurorii spun că nu ar fi aplicat o serie de proceduri micului pacient, cum ar fi efectuarea unor analize și investigații suplimentare, asigurarea unui suport respirator și tratamentul cu antibiotice.

Otilia Alexandrescu, mama copilului„M-a lasat în travaliu 12 ore, în care nu am fost consultată deloc. Să faci tratament copilului doar pe hârtie, să vezi că acel copil geme, suferă, și să faci tratament doar pe hârtie”.

Contactată de Știrile PRO TV, doctorița care nu mai profesează în Botoșani nu a vrut să-și exprime un punct de vedere.

Sursa: Stirile PROTV

 

Nr. unic (nr. format vechi) : 14340/193/2022
Data inregistrarii 06.12.2022
Data ultimei modificari: 06.12.2022
Sectie: Secţia Penală
Materie: Penal
Obiect: ucidere din culpă (art.192 NCP)
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
BURLACU DANA Inculpat
ALEXANDRESCU OTILIA Parte civilă
ALEXANDRESCU PETRU LUCIAN Parte civilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com