Polițiștii botoșăneni, verificări la domiciliile unui tânăr și a unei femei din județ. Ce au căutat!

Polițiștii au făcut verificări, luni, 5 decembrie, la domiciliile unui tânăr și a unei femei din județul Botoșani. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au efectuat verificări la domiciliul unei femei, de 40 de ani, din orașul Ștefănești, despre care existau date că ar comercializa articole pirotehnice.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate aproximativ 30 de articole pirotehnice din categoriile F2 și F3 (care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni), pentru care persoana respectivă nu deținea autorizație de deținere, depozitare și comercializare.

De asemenea, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Curtești au efectuat verificări la domiciliul unui tânăr, de 30 de ani, din comuna Curtești, despre care existau date că ar comercializa, obiecte pirotehnice.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate 37 de articole pirotehnice, din categoriile F1 și F2, pentru care persoana respectivă nu deținea autorizație de deținere, depozitare și comercializare.

În ambele cazuri materialele pirotehnice au fost confiscate, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, alin. 1 lit. a, din Legea nr. 126/1995, transmite printr-un comunicat IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *