Vreme anormal de caldă în anumite zone din România, zilele următoare

foto observator

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 5 – 18 decembrie 2022. Potrivit specialiștilor, până spre finalul acestei săptămâni, vremea va fi mai caldă decât normal pentru aceastã perioadã.

„Meteorogii prognozează cele mai ridicate valori în vestul ţãrii, la deal şi la munte. Veștile sunt mai puțin plăcute pentru zonele joase din sud şi din est, unde va fi nebulozitate joasă, ceaţã local persistentă şi izolat burniţã sau ploi slabe. De vineri, înnorãrile se vor accentua treptat, iar aria ploilor va fi în extindere în jumãtatea vesticã. În zona montanã înaltã vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla tare la munte, unde la altitudini mari rafalele vor depãşi local 80…100 km/h. Intensificãri temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice, centru şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade Celsius, posibil mai scãzute în zonele cu ceaţã persistentã, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 8 grade Celsius”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în Banat, până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de creștere semnificativă de la medii ale maximelor de 8 grade, spre medii de 12…13 grade și ale minimelor, de la 4 grade, până la 6…7 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5…6 grade, iar a celor nocturne în jurul a 0 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie, potrivit observator

Vremea în Moldova

În Moldova, în prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 1…2 grade, spre 10…11 grade, iar cea a minimelor, de la -2…-1 grad, până la 4…5 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 13 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5 grade, iar a celor nocturne la -2 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *