Doar 2% din botoșăneni încap în adăposturile de protecție civilă în cazul unui dezastru

Sub 3% din români încap în adăposturile de protecție civilă în cazul unui dezastru, conform unui studiu. În analizăn nu sunt luate în considerare subsolurile de blocuri sau gurile de metrou din Capitală. Un procent de 4,8% din populația municipiilor-reședință din România ar încăpea în aceste refugii. În Capitală, spre exemplu, 9,28% dintre bucureșteni și-ar găsi un loc într-un adăpost în caz de catastrofe.

Sub 3% din români încap în adăposturile de protecție civilă în cazul unui dezastru, conform informațiilor colectate de Info Sud-Est de la toate inspectoratele pentru situații de urgență din țară.

De asemenea, conform datelor strânse de la primării, în medie, 4,8% din populația municipiilor-reședință din România ar încăpea în refugii. În Capitală, 9,28% dintre bucureșteni și-ar găsi un loc în adăpost.

Județele Ialomița, Sălaj, Vaslui și Vrancea au o capacitate de adăpostire sub 0,5%. Între județele cu 0,5-1% capacitate de adăpostire a populației se numără Alba, Călărași, Sibiu, Tulcea și Suceava.

Între 1-2% capacitate se numără județele Mehedinți, Teleorman, Covasna, Hunedoara, Neamț, Mureș, Olt, Maramureș, Botoșani, Harghita, Buzău, Arad, Bistrița Năsăud, Giurgiu, Dâmbovița, Bihor, Bacău, Iași, Vâlcea.

Între 2-3% capacitate se numără județele Gorj, argeș, Constanța, Prahova și Caraș-Severin.  Între 3-4% se află Satu Mare, Galați și Brașov. Între 4-5% regăsim Brăila, Dolj și Cluj. Județul Ilfov are o capacitate de 14,4%, potrivit realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com