Unul dintre cei mai mari proprietari de iazuri din Botoșani primește peste 1,3 milioane de lei pentru dezvoltarea afacerii

Unul dintre cei mai mari proprietari de iazuri din județul Botoșani primește peste 1,3 milioane de lei pentru dezvoltarea activității. Este vorba de societatea comercială Pirania SRL Botoșani, care a atras o finanțare din fonduri europene pentru achiziția de utilaje și dotare fermă piscicolă.

Proiectul ,,Investiții productive in acvacultura in anul 2021  la SC Pirania SRL Botoșani’’ este finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 – 2020- Prioritatea Uniunii Europene 2- Stimularea acvaculturii durabile din punctul de vedere al mediului, eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor, inovatoare, competitive și bazate pe cunoaștere.

În baza acestui proiect, Pirania SRL, controlată de Diadem Vasile Atodiresei, va crea sisteme de alimentare cu apă și va cumpăra hrănitoare automate, aeratoare, echipamente de lucru, echipamente de  protecție, aparate de măsură, pompe, bărci și motoare pentru bărci, cântare, sisteme de iluminat, camere de monitorizare sau mașini de gheață.

Pirania SRL administrează, care are sediul în municipiul Botoșani, aproximativ 400 hectare luciu de apa, fermele piscicole fiind situate pe afluenti ai Prutului, precum Baseu, Podriga sau Dresleuca.

Potrivit site-ului propriu, ferma are in componenta: iazul Baseu (23 ha), iazul Lupeni (20ha) ,acumularea Cal Alb (155 ha) ,Pepiniera piscicola Havarna (71 ha ), iaz Havarna 2 (32 ha), iaz Havarna 3 ( 15 ha),acestea fiind amplasate in bazinul de receptie a raului Baseu, pe raza com. Hudesti; si iazul Darabani 1 (7ha ), iazul Darabani 2(8ha ) acestea fiind amplasate in bazinul de receptie a paraului Podriga, pe raza orașului Darabani.

Îmn 2021, Pirania SRL a avut o cifră de afaceri de peste 11 milioane de lei și un profit net de 1,2 milioane de lei. Societatea a avut, anul trecut, 45 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *