Burse mai mari pentru elevii școlilor speciale din Botoșani. La cât au ajuns acestea

Bursele pentru elevii celor două școli speciale aflate în subordinea Consiliului Județean au fost majorate. Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat că s-a decis ca ajutoarele bănești să fie mai mari decât pragul minim stabilit de Guvern.

Potrivit sursei citate, nivelul stabilit de Guvern pentru bursa de ajutor social este de 200 de lei, iar Consiliul Județean Botoșani acordă, în anul școlar 2022-2023, o bursă socială de 300 de lei. Pentru bursa se studiu cuantumul stabilit este de 150 de lei, iar cel stabilit de Consiliul Județean este de 250, în timp ce pentru bursa de merit a fost stabilită o valoare cu 150 mai mare, adică 350 de lei față de 200 de lei.

Efortul financiar suplimentar la care s-a angajat Consiliul Județean în acest an școlar este de aproximativ 250.000 de lei, adică de 2,5 miliarde de lei vechi. Avem datoria morală de a fi alături de copiii noștri speciali atât prin investițiile pe care le facem în infrastructura școlară, cât și prin asigurarea acestor burse care să contribuie la constituirea coșului financiar al familiilor din care provin”, a declarat Doina Federovici.

În anul școlar 2022-2023, vor fi plătite 310_burse pentru elevii care frecventează cursurile celor două instituții de învățământ special din subordinea Consiliului Județean, respectiv 290 de burse de ajutor social; 16 burse de studiu și patru burse de merit,;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *