Drama pensionarilor CAP-iști din Botoșani: „O să murim în beznă ca niște câini, din cauza scumpirilor”

Cei mai săraci pensionari din România trăiesc în Botoşani, mulți dintre ei fiind foști CAP-iști care abia își duc zilele. Unii dintre ei se gândesc la restricții extreme din cauza scumpirilor la alimente, dar mai ales la energia electrică, noteaza Antena3

La Botoșani sunt în jur de 80.000 de pensionari și reprezintă mai bine de un sfert din populația întregului județ.

Dintre aceștia, așa cum arată statisticile oficiale ale Casei Județene de Pensii, aproape jumătate, adică 30.000 de pensionari, trăiesc de pe-o zi pe alta, cu un venit lunar de numai 1.000 de lei.

Vasile, un pensionar din Costești, ca majoritatea bătrânilor din satele județului, mărturisește că a ajuns la capătul răbdărilor din cauza scumpirii facturilor la utilități, dar și a alimentelor.

Nici el, dar nici mulți alți săteni de vârsta a treia nu mai pot lucra pământul ca în tinerețe și sunt nevoiți să-și cumpere bunurile de bază de la magazin.

„Uleiul, zahărul, făina și cam toate ajungem să le cumpărăm. Am 76 de ani, nu mai pot munci să am pe iarnă.

Acum totul se scumpește. Uitați-vă numai la cartofi. De curent nici nu mai zic. Deocamdată, mai viețuim, dar cu schimbările astea, o să murim în beznă ca niște câini. Mai bine mă duceam de tânăr, să nu ne mai chinuim”, spune moș Vasile, potrivit adevarul.ro.

Oamenii spun că au de gând să-şi întrerupă tratamentul o perioadă, pentru a se putea ajunge cu banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *