FOTO & VIDEO! Drapel gigant, de 104 metri, purtat pe ulițele unei localități din Botoșani

Elevii şi profesorii Liceului Tehnologic din comuna Todireni au continuat tradiția de Ziua Națională a României. Astfel, însoțiți de primarul Petru Toma, copiii au plecat în marş pe străzile comunei purtând un drapel lung de 104 metri.

La Căminul Cultural elevii au pregătit un program de cântece și poezie. Au dansat, la această mare zi de sărbătoare, grupa mică și grupa mare a Ansamblului „Todireanca”, iar elevii voluntari de la centrul de zi, au împărțit oamenilor cocarde și stegulețe tricolore.
Lungimea drapelului simbolizează numărul de ani trecuţi de la evenimentele de la 1 Decembrie 1918. Drapel a fost realizat în 2018, când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire. De atunci, în fiecare an, elevii și profesorii Liceului Tehnologic Todireni adăugă câte un metru, pentru a simboliza numărul de ani trecuţi de la evenimentele de la 1 Decembrie 1918, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

”Marşul elevilor s-a desfăşurat pe un traseu care a inclus cele mai importante obiective din comună, printre care şi biserica din Todireni, și s-a finalizat pe terenul de fotbal din localitate, unde a avut loc un program de cântece patriotice. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Todireni, spune Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *