FOTO! Un tânăr s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii de frontieră botoșăneni l-au verificat în borsetă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În data de 30 noiembrie, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 29 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care a fost descoperit ascuns, în borseta personală, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Marea Britanie, având imprimate datele și fotografia bărbatului.

”Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră printr-un intermediar, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 300 de lire sterline și intenţiona să folosească documentul pentru a se angaja mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor se vor lua măsurile legale care se impun”, a precizat Minodora Răcnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com