Locul din România unde trăiesc cei mai fericiți oameni

Recent s-a descoperit care este locul de la noi din țară în care oamenii sunt cei mai fericiți. Specialiștii au efectuat o mulțime de teste și sondaje, urmând să descopere orașul în care ar trebui să te muți în cazul în care îți dorești să ai parte de o viață plină de bucurii.

Ideea studiului a venit imediat după pandemie, în momentul în care cercetătorii au dorit să știe cum se simt tinerii. Proiectul se numește „Tineri după pandemie: Orașe Fericite” și a avut un succes răsunător în rândul tuturor celor care au dorit să participe.

Cu siguranță vreți să știți despre ce loc este vorba, tocmai de aceea nu vă mai ținem foarte mult în suspans. Orașul în care fericirea este la ea acasă, iar tinerii se simt cel mai în siguranță este Iași. Studiul realizat a avut în componența sa 5.000 de persoane care proveneau din Târgu Jiu, Timișoara, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Baia Mare, cu vârstele cuprinse 15 și 29 de ani.

Cercetătorii au pus la cale un plan foarte bun în urma căruia s-a încercat măsurarea exactă a  nivelului de fericire pe care tinerii îl simt, dar și a siguranței de care se bucură în orașul în care locuiesc. Din păcate, există și un oraș în care oamenii nu sunt deloc fericiți și acela este Constanța.

De asemenea, în urma cercetărilor făcute a ieșit la iveală faptul că există o mulțime de persoane care aleg să trăiască alături de părinții lor de teamă că nu s-ar putea descurca singuri în societate. Astfel, media de vârstă la care românii aleg să plece de acasă și să își pună bazele propriei vieți este, din păcate, 27,9 ani.

Dacă tot am vorbit despre orașe fericite, este important să menționam și care este cea mai fericită țară din lume. Finlanda a obținut locul 1 timp de patru ani consecutivi, ceea ce a făcut-o să devină destinația de vis a oricărei persoane. România s-a situat anul trecut pe locul 46 din 149 de țări care au participat la sondaj.

Sursa: Cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com