Polițiștii au intrat în casa unui botoșănean. Ce au căutat!

Polițiștii au rîscolit casa unui botoșănean. S-a întâmplat marți, 29 noiembrie, când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au efectuat verificări la domiciliul unei persoane, din comuna Vârfu Câmpului, despre care existau date că ar comercializa articole pirotehnice, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean

În urma verificărilor efectuate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 35  de articole pirotehnice, din categoria F2 și F3, pentru care, persoana respectivă nu deținea autorizație de deținere, depozitare și comercializare.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Din motive de ordine, securitate, siguranță publică și pentru protecția mediului se interzice deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă(T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2.

Articolele pirotehnice de divertisment din categoria 1 și P1 pot fi puse la dispoziția publicului cu vârsta peste 16 ani.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului, transmite IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *