Polițiștii botoșăneni ies în stradă în minivacanța de 1 Decembrie. Ce măsuri au fost dispuse la nivel de județ

Polițiștii botoșăneni vor fi la datorie, în minivacanța de 1 Decembrie, pentru ca cetățenii să se bucure de zilele libere, în siguranță.

În această perioadă, polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, rutieră, investigarea criminalității economice, prevenire și acțiuni speciale, vor acționa, împreună cu alte structuri, atât în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru descurajarea oricăror fapte antisociale, cât și constituiți în echipe de cercetare penală, pentru a desfășura activitățile specifice în momentul în care se va impune acest lucru.

Scopul prezenței polițiștilor în spațiul public este unul preventiv și nu de a aplica sancțiuni, motiv pentru care facem apel către cetățeni să respecte regulile de conviețuire socială, drepturile și libertățile celorlalți, pentru a evita astfel să fie implicați în evenimente nedorite, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

”Vom avea o prezență activă atât în zonele în care se organizează evenimente cu ocazia Zilei naționale a României, precum și în locurile în care se formează aglomerări de persoane, cluburi și discoteci, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se afla în sfera de competență a poliției. Totodată, polițiștii de combatere a criminalității organizate vor acționa pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri”, precizează sursa citată.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe arterele din județ, cu autospeciale dotate cu aparate radar, etilotest și DrugTest, pentru fluidizarea traficului rutier dar și în scopul depistării și tragerii la răspundere penală a conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *