Percheziții la locuințele unor tineri din Botoșani, acuzați de șantaj. Indivizii, reținuți

Polițiștii botoșăneni au răscolit locuințele unor tineri, acuzați de șantaj. Luni, 28 noiembrie, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a trei tineri, de 31, 20 și 21 de ani, din municipiul Botoșani și comuna Răchiți, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de șantaj, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, indivizii, la data de 10 octombrie 2022, în timp ce persoana vătămată, se afla în curtea unei societăți comerciale, din municipiul Botoșani, ar fi amenințat-o, în mod repetat, cu acte de violență și cu comiterea de infracțiuni contra patrimoniului, dacă nu le va da 1.000 de euro.

La data de 28 noiembrie 2022, polițiștii au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor 3 tineri bănuiți de comiterea faptei, prilej cu care au fost identificate și ridicate bunuri care prezintă interes operativ.

În urma perchezițiilor efectuate, aceștia au fost conduși la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere, ulterior, față de toți tinerii fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. În aceeași zi, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă față de tânărul de 21 de ani, din municipiul Botoșani, iar față de ceilalți doi tineri, de 31 și 20 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar”, transmite IPJ Botoșani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de șantaj, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *