Razii cu mascații, pe timpul nopții, în mai multe cluburi și baruri din Botoșani. Amenzi și bani confiscați de polițiști

În noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au organizat o razie pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, atât în municipiul Botoșani cât și în localitățile arondate Secțiilor de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și nr. 3 Hlipiceni.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 400 de persoane, controlate 170 de autovehicule și aproximativ 40 de unități comerciale.

Totodată, au fost efectuate 60 de testări cu apartul etilotest și 14 testări cu apartul DrugTest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 de lei.

Dintre acestea, 8 sancțiuni au fost aplicate pentru neresepctarea normelor de conviețuire socială, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în acest context,  fiind dispusă și confiscarea a peste 7.500 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și Serviciului pentru Acțiuni Speciale și s-a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobiă Bacău ”Alexandru cel Bun” și Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *