Consilieri locali nemulțumiți că s-a tăiat din valoarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”: Nu cred că aici ar trebui să facem economie!

Consilierii locali ai PNL s-au declarat nemulțumiți că reprezentanții Primăriei Botoșani vor aloca mai puțini bani pentru organizarea Zilelor ”Mihai Eminescu” 2023. Obiecții la proiectul privind organizarea acestui eveniment au avut consilierii Marcel Maxim, dar și Cătălin Flutur.

Marcel Maxim a declarat că acest eveniment este unic în țară și că se promovează imaginea municipiului Botoșani, respectiv a județului, și a cerut să se ia bani din bugetul pentru organizarea Revelionului și să se dea pentru această manifestare.

Organizarea acestui eveniment, care va avea loc pe 14 și 15 ianuarie 2023, ar fi de peste 90.000 lei, din care 10.000 lei ar urma să fie suportați de organizator, Fundația Hyperion, iar restul să fie suportați din bugetul local ori sponsorizări.

Reprezentanții municipalității au propus alocarea din bugetul local a doar 40.500 lei, asta în condițiile în care anul trecut doar valoarea premiului a fost de 40.000 lei, iar acum de doar 25.000 lei brut.

Noi ne-am agajat să susținem acest proiect. (…) Este imaginea municipiului Botoșani, a județului Botoșani și tăiem din bugetul pentru acordarea acestui premiu. Ar trebui să facem o promovare mai agresivă la nivel național, local și ar trebui să fie o bucurie mare ca pe 15 ianuarie să fim lângă acești oameni”, a spus Marcel Maxim, care a venit cu un amendament și a propus ca municipalitatea să contribuie cu 82.000 lei.

Și fostul primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a cerut ca valoarea Premiului Național de Poezie Opera Omnia să rămână cea de anul trecut, adică 40.000 lei.

Să nu ne ducem in jos și să facem economia aici! Acest premiu era o emblemă a municipiului, este cel mai important premiu care se acordă in România pentru această activitate. Acest premiu ar trebui să rămână la aceeași valoare. Am crescut constant valoarea acestui premiu, până a ajuns la 40.000 lei. Nu cred că aici ar trebui să facem economie. Facem economie la curent și facem economie și la Premiul național Mihai Eminescu. Nu oranizează oricine așa ceva și nu cred că aici trebuie să ne zgârcim”, a spus Cătălin Flutur.

Proiectul a fost votat în cele din urmă cu sumele diminuate, valoare premiului urmând să fie de 25.000 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *