4,5 milioane de lei investiţi într-un centru de colectare a deşeurilor la Darabani

O sumă de 4,5 milioane de lei va fi investită într-un centru de colectare a deşeurilor în oraşul Darabani. Vineri, la sediul Guvernului României, în prezența premierului Nicolae Ciucă, cât și a ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, primarul din Darabani, Alin Gârbaci, a semnat un contract de finanțare pentru realizarea unui “Centru de colectare cu aport voluntar”, în valoare de 4,5 milioane de lei.

Proiectul va veni în sprijinul cetățenilor dărăbaneni, ce vor putea depune cu titlu gratuit diferite deșeuri la sediul centrului de colectare (resturi din construcții, aparate de uz casnic, materiale textile, resturi vegetale etc).

„Vom reuși astfel să reducem cantitatea de deșeuri colectată la nivelul orașului, reducând totodată semnificativ și cantitatea de deșeu predată către operator. Este imperativ necesară modernizarea sistemului de colectare și depozitare a deșeurilor, iar datoria noastră este de a atrage fonduri pentru realizarea acestui lucru. Depunem cereri de finanțare pentru a avea un oraș mai curat, iar începând cu mijlocul anului viitor ne dorim să trecem la colectarea selectivă a deșeurilor menajere “din poartă în poartă. Avem nevoie de sprijinul și înțelegerea tuturor cetățenilor pentru a avea cu toții un oraș mai verde și mai curat”, susţine primarul din Darabani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *