Câți bani vor primi cei care devin îngrijitori informali pentru persoanele vârstnice din familie

Foto: pexels

Persoanele care aleg să-și îngrijească rudele mai învârstă vor putea beneficia de o indemnizație egală cu jumătate din salariul de bază brut al unui îngrijitor la domiciliu.

Astfel, potrivit legii, îngrijitorii informali, adică persoanele care îngrijesc bolnavi, dar nu au o calificare în acest domeniu, ”vor avea posibilitatea de a lucra cu normă parțială și să primească o indemnizație egală cu jumătate din salariul de bază brut al unui îngrijitor la domiciliu”.

Persoanele care au în grijă rude vârstnice vor beneficia de un program de lucru de jumătate de normă, cu un încheiat cu serviciul public de asistență socială. Astfel, vor beneficia de o indemnizație egală cu jumătate din salariul de bază brut al îngrijitorului la domiciliu.Scopul acestui proiect este de a-i stimula pe îngrijitorii informali pentru ca aceștia să fie motivați să aibă grijă de persoanele vârstnice care nu se mai pot descurca fără ajutorul familiei, fără a avea nevoie să apeleze la căminele pentru bătrâni sau alte ajutoare de specialitate, scrie Bihor Just.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *