Competiţiile Angliei la fotbal

Anglia este ţara în care fotbalul are cu totul alt statut decât în restul ţărilor unde se joacă. De aici pare că a pornit şi toată nebunia cu fotbalul şi tot de aici au plecat cei mai buni jucători ai lumii în ultimul secol. Aşa că nu e de mirare ca Anglia are foarte multe competiţii la fotbal pe care continuă să le susţină şi care sunt reprezentative pentru sportul cu balonul rotund.

Pentru că sunt foarte multe astfel de competiţii ne vom limita doar să le enumerăm fără alte detalii complicate. Dacă eşti interesat de fiecare competiţie în parte poţi găsi oricât de multe detalii pe paginile oficiale sau pe Internet. Competiția principală este prima ligă unde găsești la fiecare etapă și ponturi Premier League pe site-urile tipsterilor.

Care sunt competițiile de fotbal din Anglia?

Competiile engleze sunt organizate şi grupate extrem de bine, după cum vei vedea în listele de mai jos, aşa că vei putea să ai o imagine clară despre tot ce înseamnă fotbal britanic de calitate şi de acum le vei putea urmări şi ştii şi din ce fel de scheme provin.

Competiţiile natioanale ale Angliei la fotbal sunt: Cupa Mondială FIFA, Campionatul Mondial UEFA, UEFA Nations League.

Competiţiile de club ale Angliei la fotbal sunt: Ligile-Prima Liga, Campionatul EFL, EFL League ONE, EFL League Two, Liga Naţională, Liga Naţională Nord, Liga Naţională Sud.

Cupe: Cupa FA, Scutul comunitar FA, Cupa EF, Trofeul EFL, FA Trophy, Vaza FA, Cupa FA Inter-League.

Competiții internaționale: Cupa Mondială a Cluburilor FIFA, UEFA Liga Campionilor, UEFA Europa League, Liga Conferinței UEFA Europa, Supercupa UEFA.

Alte competiţii ale Angliei la Fotbal: Premier League, English Football League, Amateur, Liga de Duminică, Ligi de rezerve, Echipe Reduse, Ligi de Tineret, FA Women’s Super League (FA WSL), fotbal pentru femei cu organizare complexă în sistem piramidal similară celei din cazul bărbaţilor.

Anglia are cele mai multe cluburi de fotbal

Acestea ar fi toate competiţiile la care poate participa Anglia şi toate competiţiile la care jucătorii pot lua parte odată ce s-au legitimat la un club. De altfel, Anglia are şi cele mai multe cluburi şi un număr uriaş de jucători care abia aşteaptă să intre pe teren şi să joace.

Femei sau bărbaţi, cu toţii sunt pregătiţi să dea totul pe teren şi să ofere un adevărat spectacol celor care aleg să îi privească de pe stadioane sau din faţa mărilor şi micilor ecrane. Nu îţi rămâne decât să urmăreşti toate meciurile care te interesează şi să ţii cu jucătorii favoriţi data viitoare când ai ceva timp şi vrei să urmăreşti un fotbal de calitate.

Fotbalul din Anglia a fost întotdeauna urmărit, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Se întâmplă acest lucru pentru că fotbaliștii englezi oferă spectacol. Stilul lor de joc este unul mult mai bărbătesc decât în alte campionate, iar duelurile sunt tari și fazele sunt extrem de palpitante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *